Re: Завдання темного володаря. Амір Деліон, Аліса Грей, Талір де Корлеоніс...
Таліру було весело, однако він був і трохи розчарований. Він очікував переляку з боку капітана, на то і був частково розрахован ефект (окрім банальної підстраховки сил). Однак зараз Амір йому нагадував великого рудого пса, який приголомшено піджав хвіст, бо очікував лайки з боку хазяїна. Після того, як він потратив стільки моральних сил на те, щоб зберігати гідність та благородству у полоні, він мав смутну надію на те, що йому відповідатимуть тим самим.
Талір посміхнувся так, що ще трохи - й стали б видні його котячі ікла.
- Непоганий початок, а то мені було б незручно перед підданими за несподівану дірку в скарбниці. Але недостатньо. Невже, коли ви летіли сюди, ви не поцікавилися місцевими законами хоч трохи? Особливо в області покарань за піратство, викрадення та замаху на життя й здоров’я дворянина.
Він міг продовжити тим, що для злочинів проти голови держави діяв особливий статус, який дозволяв скороченне розслідування та суд для таких справ, але не хотів передавити.
Талір знову став серйозним.
- Давайте одразу перейдемо до справи. Я не мстивий, але є дещо, що хотілося б вам запропонувати. Згода допоможе вам... уникнути проблем з судом. Але це розмова не для радіо. На кораблях також є вуха.
Він перемкнув канал.
- 5-4, коли я дам сигнал, перешліть цілі запит на стикування. - Після цього Талір повернувся до каналу з Аміром.
- Пропоную зустріч тет-а-тет. Візьміть з собою лише пару гідних довіри людей. В мене обговоримо все у подробицях.
|